دوره از شیر گرفتن کودک از صفر تا صد

200-200
مرضیه باقری
اخرین بروزرسانی مارس 3, 2022
4 نفر ثبت نام کرده اند

درباره این دوره

دوره از شیر گرفتن کودک از صفر تا صد

در این مطلب با پیشنهاد راه حل‌هایی برای از شیر گرفتن کودک، به شما کمک خواهیم کرد تا بدون داشتن نگرانی و استرس به راحتی از این دوران گذر کنید.

بحران بزرگ

از شیر گرفتن برای کودکان مرحله ای بحرانی و سخت محسوب می شود. چون آغوش مادر و تغذیه از شیر او برای کودکان منبع عمده تامین عاطفی و روانی آنها در دو سال اول زندگی می باشد. به عبارتی شیر خوردن اولین لذت زندگی کودک و از شیر گرفتن اولین غم بزرگ برای او است. با قطع شیردهی، کودکان این منبع بزرگ عاطفی را از دست می دهند. درک این موضوع برای کودک آسان نیست که  از شیر گرفتن نشانۀ پایان پیوند عاطفی مادر با او نیست و فقط به این معناست که شما با روش‌های دیگری او را تغذیه و بزرگ می کنید. در صورت بکارگیری شیوه های نادرست در فرآیند از شیر گرفتن، کودک شما حس می کند که از طرف شما طرد شده است و دچار ناامنی می شود.  شیوه عملکرد والدین در این مرحله و همدلی با کودک عامل بزرگی در طی کردن موفق این مرحله بحرانی برای کودکان و کاهش آسیب های جبران ناپذیر می باشد.

از شیر گرفتن کودک

از شیر گرفتن کودکان یکی از مراحل مهم رشد آنها به حساب می آید که همواره دغدغه مادران به خصوص مادران جوان می باشد. از شیر گرفتن یک رابطه دوطرفه است به شکلی که هم قرار است کودکی که دو سال به تغذیه از شیر مادر و دریافت آرامش از آن طریق عادت کرده است از شیر گرفته شود. و هم مادر به تجربه شیرین و لذت بخش در آغوش کشیدن کودک و شیر دادن به آن خاتمه دهد.

از طرفی از شیر گرفتن کودکان بصورت نادرست میتواند همراه با مشکلات زیادی برای مادران و کودکان همراه باشد. مشکلات جسمی مانند آبسه و تجمع شیر در سینه مادر و آسیب های عاطفی، روانی و شخصیتی مانند لجبازی، پرخاشگری، کمبود محبت و وابستگی در کودکان نمونه هایی از این مشکلات است که تا سن بزرگسالی نیز همراه کودک باقی خواهد ماند.

چرا باید کودک را از شیر بگیریم؟

در بسیاری از مواقع مانع بزرگ بر سر راه از شیر گرفتن کودکان، خود مادران می باشند. گاهی مادران با دیدن اولین گریه و بی قراری کودکان، روند از شیر گرفتن را قطع می کنند. این مادران با افکاری مانند بچه ام هنوز کوچک است، گناه دارد و… فرآیند از شیر گرفتن را طولانی و سخت تر میکنند.

مادران پس از فرا رسیدن زمان مناسب برای از شیر گرفتن باید باور داشته باشند که دو سال تمام به کودک خود بر اساس نیاز او شیر داده اند و اکنون برای تکمیل روند رشد او و ایجاد روحیه استقلال کودک خود، نیاز به قطع شیردهی دارند. و همواره به خاطر داشته باشند که از شیر گرفتن کودک در زمان مناسب، برای رشد صحیح آنها لازم و ضروری می باشد.

بهترین زمان برای از شیر گرفتن کودک

طبق تحقیقات علمی و آموزه های اعتقادی ما بهترین زمان برای پایان شیردهی حداقل از ۲۱ ماهگی و حداکثر تا ۲۴ ماهگی  کودک می باشد، البته سن ۲۴ ماهگی برای مادرانی که تمایل به شیردهی کامل به فرزند خود دارند،  توصیه شده است. با توجه به اینکه فرآیند از شیر گرفتن به روش تدریجی زمانی بین یک تا دو ماه  برای قطع کامل شیردهی نیاز دارد در نتیجه اگر تمایل به قطع شیردهی تا ۲۱ ماهگی دارید، باید در ۱۹ ماهگی فرآیند از شیر گرفتن را آغاز کنید تا در ۲۱ ماهگی بطور کامل کودک خود را از شیر بگیرید. در صورتی که تمایل به از شیرگرفتن کودک خود در ۲۴ ماهگی دارید از ۲۲ ماهگی اقدام به شروع فرآیند از شیر گرفتن کنید.

بهترین شیوه برای از شیر گرفتن کودک

بصورت کلی از شیر گرفتن کودکان به دو روش دفعه ای و تدریجی انجام می شود.

دفعه ای:

در این روش بصورت ناگهانی به کودک اعلام می شود که دیگر بزرگ شده ای و از این به بعد نباید شیر بخوری. در این روش کودک دلیل این تغییر رفتار ناگهانی را متوجه نمی شود و دچار سردرگمی و اضطراب می شود. مشکل وقتی بیشتر میشود که مادر علاوه بر قطع کردن نیاز تغذیه شیر و نیاز جسمی او، فرزند خود را طرد عاطفی هم میکند و وقتی کودک به مادر نزدیک میشود او را از خود دور  میکند تا هوس شیر خوردن نکند. در این روش پرخاشگری و لجبازی کودکان زیاد می شود و تمایل به چسبیدن و وابستگی به مادر در او افزایش میابد. آسیب هایی نظیر آبسه و تجمع شیر در سینه مادران نیز در این روش شایع است.

تدریجی:

در این روش متناسب با روحیات و همراهی کودک، فرآیند از شیر گرفتن بصورت گام به گام و تدریجی انجام می شود. از شیر گرفتن تدریجی به مادر و کودک این فرصت را می دهد تا با تغییرات جدید عادت کنند و مشکلات ناشی از قطع شیردهی به حداقل برسد. در این روش فرایند از شیر گرفتن به آرامی و دور از استرس و فشار به کودک طی می شود درنتیجه کودک راحت تر با این شرایط کنار می آید.  از طرفی به دلیل تدریجی بودن این روش، مشکلاتی نظیر آبسه و تجمع شیر برای مادران بوجود نمی آید و به آرامی با کاهش شیردهی به کودک، حجم شیر تولید شده نیز کاهش میابد تا درنهایت بطور کامل قطع  شود.

از شیر گرفتن کودکان به روش تدریجی چقدر طول می کشد؟

فرآیند از شیر گرفتن به شیوه تدریجی بر اساس آمادگی و شرایط کودک پیش می رود تا آسیب های ناشی از قطع شیردهی را برای کودک و مادر به حداقل برساند. بنابراین زمان لازم برای از شیر گرفتن برای هر کودکی متفاوت است. بطور معمول اتمام کامل فرآیند از شیر گرفتن بین یک تا دو ماه به طول می انجامد.

استفاده از شیوه های سنتی مانند صبر زرد یا چسب زخم زدن بر روی سینه

استفاده از روش هایی مانند صبر زرد و چسم زخم یا رنگی کردن نوک سینه باعث می شود که کودک در تجربه های نهایی در شیرخوردن، که برای او منبع آرامش، لذت و امنیت بوده است خاطره تلخ و ناگواری تجربه کند. از سویی چسب زخم زدن باعث احساس گناه در کودک می شود و فکر می کند که او عامل زخم شدن و درد مادر شده است.

گول نخورید!!

با نزدیک شدن زمان ازشیر گرفتن کودکتان مطمئنا توصیه های اطرافیان در راستای روش های از شیر گرفتن به سمت شما سرازیر می شود. در این زمان با حفظ احترام برای اطرافیان و ارزشمند شمردن تجربیات آنها در فرآیند از شیر گرفتن فرزندانشان فریب روش های کوتاه مدت را نخورید. روشهای دفعه ای و کوتاه مدت با وجود کوتاه بودن زمان از شیر گرفتن کودکان، آسیب های آشکار و پنهانی در سلامت روان و شخصیت کودک به بار می آورند که تا مدتها با او باقی می مانند. همواره بدانید که انسان برای تغییر نیازمند زمان است و روش های دفعه ای موجب ایجاد اضطراب و مشکلات رفتاری در کودکان می گردد.

چگونه فرآیند از شیر گرفتن کودک خود را راحت تر کنیم؟

  • صبور باشید و در این فرآیند با کودک همدلی داشته باشید. بدانید که قرار نیست تا آخر عمر بی تابی ها و سختی های این دوران را تحمل کنید و روزی می رسد که کودک شما بدون گریه و درخواست شیر به خواب می رود و به زندگی خود ادامه می دهد.
  • شیر خوردن برای کودکان دارای دو اثر می باشد، یک تغذیه و دوم تامین عاطفی. در نتیجه با قطع شیردهی وقت بیشتری با کودک خود بگذارید و نیازهای عاطفی او را تامین کنید. با کودک تماس پوستی برقرار کنید، با او بازی کنید، او را در آغوش بکشید و به او اطمینان دهید که با قطع شیردهی محبت شما نسبت به او کاهش پیدا نکرده است.
  • لیستی از بازی ها و فعالیت های جذاب داشته باشید تا برای منحرف کردن ذهن کودک از شیر خوردن، از آنها استفاده کنید.
  • هرگز از شیر گرفتن کودک را همزمان با پروسه های بحرانی دیگر مانند از پوشک گرفتن، جدا کردن اتاق خواب، اسباب کشی و… انجام ندهید.
  • کودکان بعد از هشت ماهگی به شرط تغذیه مناسب و کافی در طول روز نیاز کمتری به شیر خوردن در شب دارند. بنابراین برای جلوگیری از آسیب رسیدن به دندان ها و تسریع در فرآیند از شیر گرفتن، می توان با رعایت نکات تغذیه ای در فرآیند از شیر گرفتن تدریجی، به مرور دفعات شیردهی شبانه را کاهش دهید تا به حداقل برسانید.
  • برای از شیر گرفتن کودکتان از همسرتان در زمینه خواباندن، سرگرم کردن، تامین نیاز عاطفی کودک خود ، کمک بگیرید.
  • مکان و یا حالتهایی که برای کودکتان یادآور شیر خوردن است را ترک کنید. مثل خوابیدن روی تخت یا صندلی گهواره ای.
  • در این مدت از پوشیدن لباس یقه باز بپرهیزید تا کودک به یاد شیر خوردن نیوفتد.

 

دوره رایگان از شیر گرفتن کودک

برای دیدن فیلم “دوره رایگان از پوشک گرفتن کودک” دردونه در آپارات اینجا را لمس کنید

 

برای  تهیه دوره جامع “از شیر گرفتن کودک” دکمه افزودن به سبد خرید را در انتهای همین صفحه فشار دهید 

برنامه تحصیلی

از شیر گرفتن کودک از صفر تا صد

اساتید دوره

مرضیه باقری

0/5
4 دوره
0 دیدگاه
24 دانشجو
مشاهده بیشتر
از شیر گرفتن گودک
رایگان
زبان
از شیر گرفتن کودک فارسیاز پوشک گرفتن مادر و کودک مادر و کودکاز شیر گرفتن کودک